情態動詞專項練習

作者:劉亞波    發布時間:2018/6/20 19:10:00    瀏覽:36

. 單項選擇

1.I thought you_____like something to read, so I have brought you some books.[  ]
 A. may   B. might   C. could   D. must

2. You________to the meeting this afternoon if you have something important to do.[  ]
 A. needn't to come    B. don't need come
 C. don't need coming  D. needn't come

3. He____you more help, even though he was very busy. [  ]
 A. might have given   B. might give
 C. may have given    D. may give

4.____I help you with some shoes, madam?
 ─ Yes, I would like to try on those brown ones. [  ]
 A. Will   B. Should   C. May   D. Must

5. The reason why they____leave wasn't explained to us. [  ]
 A. had   B. had to   C. must   D. might

6. I searched for my wallet and it wasn't there. I thought I____it at home. [  ]
 A. left          B. have left
 C. might have left   D. could have left

7. I____asleep because it took me a long time to realize that the telephone was ringing. [  ]
 A. could have fallen   B. should have fallen
 C. must have fallen   D. mustn't have fallen

8. The only thing that really matters to the children is how soon they ____return to their school. [  ]
 A. can   B. must   C. have to   D. ought to

9. I want to go to the chemist's, but you ____go with me.  [  ]
 A. need not   B. must not   C. need   D. must

10. I thought it over, but____come to no conclusion. [  ]
 A. can   B. could   C. should   D. would

11. What we _____get seems better than what we have. [  ]
 A. can   B. could   C. can't   D. Couldnt

12.My goodness! I've just missed the train.

That's too bad. I am sure you _____it, if you had hurried. [  ]
 A. could have caught   B. had caught
 C. would catch       D. could catch

13. Look! What you've done! You ____more careful.[  ]
 A. may be         B. had to
 C. should have been   D. would be

14. _____I repeat the question? [  ]
 A. Shall   B. Will   C. Do you want that   D. Do

15. Professor Li, many students want to see you. _______they wait here or outside![  ]
 A. Do   B. Will   C. Shall   D. Are

16. You       read that book if you don't want to. [  ]
 A. haven't   B. can't   C. mustn't   D. needn't

17. Johnny, you    play with the knife; you     hurt yourself.[  ]
 A. won't; can't     B. can't; shouldn't
 C. shouldn't; must   D. mustn't; may

18. It's nearly seven o'clock. Jack     be here at any moment.  [  ]
 A. must   B. need   C. can   D. should

19. There were already 5 people in the car, but they managed to take me as well.

It     a comfortable journey.  [  ]
 A. can't be        B. shouldn't be
 C. couldn't have been   D. mustn't have been

20. Tom ought not to       me your secret, but he meant no harm.[  ]
 A. have told    B. tell
 C. be telling   C. having told

21. Everyone is here.       we start the meeting? [  ]
 A. Can   B. Must   C. Should   D. Shall

22. I parked my car right here but now it's gone. It      . [  ]
 A. must be stolen    B. may be stolen
 C. must have stolen   D. must have been stolen

23. He    he work yesterday, but he didn't.[  ]
 A. must have finished  B. need have finished
 C. finished       D. should have finished

24. He did not pass the examination. As a good student, he________.[  ]
 A. mustn't have failed
 B. may not have failed
 C. needn't have failed
 D. shouldn't have failed

25. ________it be true that Albert passed the test in geography? [  ]
 A. May   B. should   C. Could   D. would

26. You ________lead a horse to the water but you ________not make it drink.[  ]
 A. will; can   B. may; can
 C. may; dare   D. dare; can

27. Must we finish the composition in class?

No, you________. [  ]
 A. needn't   B. mustn't
 C. won't    D. shouldn't

28. Her eyes were red. She ________.[  ]
 A. must cry           B. must be cried
 C. must have been crying   D. may cry

29. Mary     his letter, otherwise she would have replied before now. [  ]
 A. has received
 B. must receive
 C. couldn't have received
 D. shouldn't have received

30. I told Sally how to get here, but perhaps I    for her. [  ]
 A. had to write it out
 B. must have written it out
 C. should have written it out
 D. ought to write it out 

. 用所給動詞的適當形式填空

Hello. Gerry speaking.

Hello, Gerry. It's me John here. Why aren't you here at the meeting?

Well, I'm terribly sorry, but I'm not feeling very well.

Is that all? We thought you might________ (have) an accident  or________ (forget) the day or something.

No, I'm sorry. I was sick all night. I think it must________ (be) the fish I ate last night. 

Well, I think you should________at least________ (phone) Kate and________ (tell) her you weren't coming to the meeting.

Yes, I suppose I should ________ (do) so. I'm sorry about that. Anyway, I think I'll be able to get in to work tomorrow.

OK, Take care and don't eat any more fish.

I won't. Thanks for calling.

That's all right. 

. would, should, must , have to 填空

1. I have not a raincoat with me.

That's why I________wait until the rain stops.

2. ________you be so kind as to keep an eye on my house while I am away?

3. It is important that I________see him at once.

4. ________the pain returntake one of these pills.

5. They didn't dare to leave the train lest they________be attacked by wolves.

6. He ordered that Tom________leave the house at once.

7. The last bus has left. We________walk home.

8. The weather was bad. We________wait for two hours at the airport before we took off.

9. You________come and see us sometime.

10.The letter________be translated into English. 

. 把下列句子譯成英語

1.她一定把鑰匙丟了.

2.他們一定走了,可是應當給我留一個條子呀!

3.你本不必要把整個課文都譯成漢語.

4.我是可能早一些來的,可是我在路上碰到一個朋友.

5.下一次你應該更小心些.

參考答案

.
1.B 2.D 3.A 4. C 5. B 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B
11.C 12.A 13.C 14.A 15.C 16.D 17.D 18.D 19.C 20.A
21.D 22.D 23.D 24.D 25. C 26.B 27.A 28.C 29.C 30.C
 

. have had; forgotten; be; havehoned; told; have done; 

. 1. have to 2. Would 3. should 4. Should 5. should 6. should 7. have to/will have to

8. had to 9. must 10. must 

.
1. She must have lost her key.
2. The must have left, but they should have left us a note.
3. You needn't have translated the whole text into Chinese.
4. I could have arrived a little earlier, but I met a friend of mine on the way.
5. You should be more careful next time.

 

 


Copyright@2009-2018 株洲市南方中學 All Rights Reserved

湘ICP備18002763號-1  湘教QS7-200505-000292   投稿入口 校內辦公入口

株洲市南方中學 學校地址:株洲市蘆淞區董家塅

招生熱線

0731-28550326

28552555

株洲網站建設
九九99热久久精品在线6,538prom精品视频在线播放,免费三级现频在线观看,琪琪影院yy480线观看 在线无毒免费三级观看